Jeg forsøger mig lige med en slags anmeldelse af Apples AirPods:

Jeg hoppede ikke på Apples AirPods med det samme, fordi jeg syntes, de så lidt fjollede ud. Men jeg var alligevel interesseret; af flere årsager: For det første kan jeg godt lide trådløse dimser, fordi ledninger ofte er i vejen. For det andet var det jo Apples bud på en teknologi, der tidligere har være lidt so-so. Men… Jeg havde jo ikke brug for nye hovedtelefoner. Jeg har Apples almindelige høretelefoner, som vist ikke rigtig hedder noget? Dem har jeg brugt og været tilfreds med længe. De spiller musik, og de hører, hvad jeg siger, når jeg taler i telefon. Jeg har ikke brug for mere. Jeg er ikke audiofil, og jeg tænker ikke over lydforskel, med mindre jeg sidder og prøver netop det. Hvis jeg skal høre bedre lyd, eller hvis jeg skal ud at rejse, eller hvis jeg skal have ro på arbejdet, når jeg retter opgaver, bruger jeg mine Bose Sound Cancelling hovedtelefoner. Jeg havde altså et fint fungererende setup. Men… Det var jo ikke nyeste teknologi, og jeg har også et Apple Watch, som kan spille til Bluetooth headsets. En funktion jeg ikke har kunnet bruge!

Så jeg blev nødt til at finde på en gangbar undskyldning for at købe nye, relativt dyre, hovedtelefoner. Og den ene grund er naturligvis ledninger med knuder er et helvede! Selvom det burde have været nok, syntes jeg, der måtte mere til. Så jeg måtte simpelthen i gang med at træne: Fitness center og løbeture blev det til. Og dér er det jo vigtigt at have musik med, for motivationen, forstås. De almindelige hovedtelefoner falder ud af mine ører, fordi ledningen dingler, når jeg løber, og den kommer i vejen, når jeg vælter rundt mellem træningsmaskinerne.

Jeg startede med at købe et par Beats 3, fordi de har den samme teknologi, som Apples Air Pods. Beats 3 har sådan en bøjle, der går bag øret, så de ikke falder ud. Men den trykkede mig bag øret, og det var ikke rart, så jeg byttede dem og købte et par AirPods i stedet.

Og jeg har ikke fortrudt! Så det er konklusionen: Apple Air Pods er vildt lækre. Til mit behov. Lidt mere om det her:

Facts:

Men først lidt om dimsen:

Alt det tekniske kan du læse om på Apples hjemmeside. Noget af det smarte er den nye W1-chip, som er øreproppernes hjerne. Den kan finde ud af at pause lyden eller videoen, når man tager den ene prop ud. Det er smart. Og det er også den, der styrer, om man taler i den ene, hvis den anden er i pakken. Alt i alt er det W1 sammen med Bluetooth, der gør det nemt at parre med telefonen.

De kommer i en fin Apple-indpakning, som Apples produkter nu engang gør. Det er en lækker oplevelse. Sådan er det bare.

De ligner de gamle hovedtelefoner med ledning på en prik. De er en anelse længere i plasticet, men ikke længere end der, hvor den egentlige ledning starter på de gamle. De passer på samme måde, og det er måske et kritikpunkt for nogle: Man kan ikke ændre på størrelsen, så den passer til forskellige ører. Det er one size fits all.

 

 

De kommer i en plasticholder, der mest af alt ligner en pakke tandtråd, og når man åbner den i nærheden af ens telefon, hopper en menu op fra bunden, så klikker man “forbind”, og så er man i gang. Apple ID registrerer Airpods, så de er tilgængelige på alle ens Apple-enheder.

 

 

 

 

 

 

Anvendelse:

Så, hvordan bruger jeg dem så:

Oplagt bruger jeg dem til at høre musik og podcasts med fra min iPhone. Her er de smarte, fordi de holder op med at spille, når man tager den ene Pod ud af øret. Så man kan gå rundt i Brugsen og høre musik eller podcasts, og så når man kommer op til kassen, kan man bare lige tage den ene ud, og så pauser det hele. Smart.

Jeg bruger dem også sammen med min iPad, hvis jeg arbejder på den. Så har den egentlig samme funktion som telefonen. Det er som regel også musik og podcast, jeg hører her. Men fra tid til anden, hvis jeg er på tur, kan jeg se lidt film eller youtube også. Men det er altså nogenlunde samme brug som med telefonen.

Så bruger jeg dem med min Apple TV-boks. Når jeg ser fjernsyn om aftenen i stuen efter familien er gået i seng, henter jeg mine AirPods og forbinder dem med Apple TV, og så har jeg trådløs lyd på fjernsynet. Det giver en rigtig fin oplevelse at se film og serier med lyden direkte i ørerne, og så er det jo smart, at resten af huset kan sove.

Derudover bruger jeg dem med min Macbook Pro. Selvfølgelig også til musik og podcast her, men også når jeg spiller. De er nemme at have med til gamer-session hos en ven, og der er ro på kontoret, hvis det foregår om aftenen. De holder batteri i ca. 5 timer, siger Apple, med mulighed for at genoplade til op til 24 timer med den lille tandtrådsæske. Jeg har gamet en hel dag med dem, uden at tænke over, det var et problem. Jeg tog dem blot ud og lagde dem i æsken, når jeg hentede kaffe eller gik på toilet, og så var der fin batteri.

I det hele taget har jeg endnu ikke haft problemer med batteri. Jeg taler ikke så meget i dem, men jeg har endnu ikke haft problemer med batteri. Jeg har, som sagt, været til gamer-dag med nogle venner, hvor jeg brugte dem hele dagen, uden problemer, så længe de kom i holderen i de korte pauser, der faldt naturligt i løbet af dagen. Derudover har jeg brugt dem 2,5 timer i toget uafbrudt uden problemer.

Tandtrådsæsken skal lades fra tid til anden, men jeg sætter dem bare til i ny og næ. Jeg har ikke fundet det nødvendigt med et system for det endnu. Jeg håber, de holder batteriet med tiden også.

 

 

Ulemper:

Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. Der er nogle elementer, der kunne forbedres.

De lukker ikke tæt, som Beats 3 gør. Det kunne jeg godt tænke mig. På den anden side er det jo måske smart nok, når jeg løber med dem, at der ikke er helt slukket for virkeligheden. Der er jo trafik, selvom jeg bor på landet.

De er dyre! Eller de koster i hvert fald mange penge. Man kan jo diskutere, om man får mere for pengene i Airpods end i andre trådløse headsets, men jeg synes, det er mange penge for hovedtelefoner. Ja, de er smarte, og ja, de virker, men hvis Apple ville skære 3-400 kr. af, ville det være en mere passende pris, synes jeg.

Nogle gange driller de, når de skal skifte mellem devices. Når jeg fx løber en tur hjemmefra, tager det ca. 20 meter, inden husets wifi slipper connection, og selvom jeg prøver at overtage Airpods med mit Apple Watch, er det ikke hver gang, det virker. Det er heller ikke hver gang, det driller, og dét i sig selv er vel lidt drillende. Og når jeg slår græs og kommer i nærheden af bilen falder de ud, men det er måske nærmere et telefon/bil problem, for det er bilradioen, der overtager telefonens signal. Og måske er det telefonen, der fejler her, fordi den giver den slukkede radio i bilen lov til at overtage bluetooth-signalet. Men ikke desto mindre er det træls, når man løber rundt om bilen med plæneklipperen.

Opsummering:

Jeg skrev konklusionen tidligt, men her kommer den altså igen, hvis der er nogen, der skulle være blevet hængende så langt:

Jeg har ikke fortrudt, at jeg har købt dem, og jeg bruger dem mere, end jeg har brugt hovedtelefoner med ledninger.

 


1 Kommentar

chmohnNo Gravatar · september 5, 2017 kl. 07:10

Jeg har ikke læst korrektur på denne post. Det har jeg ikke af to årsager:
1. Jeg synes, det er kedeligt.
2. Jeg ved ikke, hvor mange, der læser mine posts, så jeg vil være sikker på, det kan betale sig.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.