:-)

Et satirisk forslag fra Jonathan Swift om, hvordan man får vendt nationens byrder til noget godt og gavnligt for landet 

Det skal foregå ved fx at spise de hjemløse børn, bruge deres hud til smarte handsker til damerne, og sommerstøvler til herrerne. Godsejerne skal have førsteret, da de i forvejen ejer de fleste af mødrene.

Frit transkriberet fra DRs podcast:

En amerikaner af mit bekendtskab har forsikret mig, at et ungt, sundt barn i god ernæringstilstand, når det bliver omkring et år gammelt, er en overordentlig lækker og nærende spise. Hvad enten man nyder det stegt, grillieret eller kogt […] Jeg foreslår derfor underdanigst, at en vis del af disse mange børn reserveres til avling […] De resterende udbyder man så, et år gamle, til salg til agtværdige og formuende personer i riget, efter at have tilrådet moderen at give dem rigeligt dige i de sidste måneder, så at de kan leveres tykke og fede, som det sig hør og bør en steg på et ordentligt bord.

Det er dagens podcast fra DRs podcast. Det er alletiders! Det er naturligvis satire, men good old Swift, gør det altså godt, også når han er oversat til dansk.

:-)

Så få hentet iTunes, hent DRs podcast og smil over Swifts spydigheder 

*A Modest Proposal

Kategorier: Magic

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.