Graphic Novels er et relativt nyt fænomen i Danmark. Det er en blanding mellem roman og tegneserie; historien fra en roman leveret i en tegneseries format.
Den første store Graphic Novel var Art Spieglemans Maus, der fortæller Spieglemans fars historie om at overleve Holocaust. 

Historiens hovedpersoner er mus, som repræsenterer Jødere. De bliver jagtet af katte som repræsenterer Tyskerne, Amerikanerne er hunde, som skal forsøge at holde lidt styr på kattene, osv.

Graphic Novels er så småt ved at dukke frem i Danmark i mere almindelige boghandlere, og jeg glæder mig til at se mere til dem, især Allan HaverholmsSort Mund, som er den første dansk producerede Graphic Novel.

Hvis man lige vil se, hvad det er for noget, har Politiken udgivet Paul Austers City of Glass (By af Glas) som graphic novel. Her er der dog tale om en roman der er konverteret til Graphic Novel, og altså ikke en “fuldblods” Graphic Novel – men prøv at se den alligevel. Det er en interessant historie. De publicerer den løbende HER.

Kategorier: Magic

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.