Hvor er det befriende, når elektronikken bliver vandtæt!

Når man bor i Danmark, er det jo en berettiget bekymring at blive fanget i regnvejr, og som bekendt er elektronik og vand ikke en god kombination. For at være forberedt på dét, har jeg haft små plasticposer, som jeg kunne have mine elektroniske dimser i, gemt i tasker og lommer. Nu er jeg så godt som tech-vandtæt, så jeg skal i gang med at tømme lommerne for telefonkondomer, og dét er virkelig befriende.

Jeg ved godt, at det er ved at være noget tid siden, den første iPhone, iPhone 7, blev vandtæt i 2016. Men jeg er altså først kommet med på de tætte telefoner i foråret 2018, hvor jeg fik min iPhone 8.

I 2015 fik jeg et Apple Watch, og det var ikke officielt vandtæt. Der var mange, der testede det, og fandt at det i praksis var vandtæt.

Men så i efteråret 2016 lancerede Apple sin næste omgang Apple Watches, og dermed blev uret officielt vandtæt, med meget mere.

Nu er jeg så (næsten) helt vandtæt. Jeg har fået mig en iPhone 8, og et Apple Watch s4, så nu kan jeg gå en tur uden at bekymre mig om at min teknologi skal blive våd og dø. Dét er noget af en befrielse.

Jeg skriver næsten, for der er stadig et par af mine dimser, der ikke helt lever op til IP-standarden endnu:

Min iPad er stadig ikke vandtæt. Og noget, der undrer mig, er, at Apples seneste version af iPads heller ikke er vandtætte. De har fjernet hovedtelefonstikket, som i telefonerne har været årsagen til, at de ikke blev vandtætte før lyden blev trådløs med iPhone 7. Heldigvis står jeg ikke lige for at skulle opgradere min iPad (hvornår skal-skal i øvrigt lige det), så forhåbentlig kommer væskesikringen med næste version, eller næste igen. Så når jeg nu gerne vil til at overveje at skulle have ny iPad om et par år, så kan det være, de også er kommet med.

Det er jo et meget transportabelt produkt, så jeg synes, det ville give rigtig fin mening, hvis de laver den vandtæt, så man kan arbejde udenfor med ro i sindet. Det kan være, der er noget med skærmens følsomhed over for vand. Både ur og telefon får lidt deres eget liv, når de bliver våde, fordi skærmene registrerer berøring. Og jeg er da heller ikke overbevist om, at det ville være specielt fedt at kunne arbejde på iPaden i regnvejr, men det ville altså være fedt at have muligheden.

Den næste stump, jeg mangler at få vandtæt, er min Kindle, og Amazon har netop lanceret en PaperWhite, der er vandtæt til alle os, der gerne vil læse i badet, ved stranden, eller altså bare udendørs i Danmark.

Og den – eller de – sidste stumper er mine AirPods. Jeg har både trænet, løbet og badet med dem, så jeg tror egentlig de nok skal holde til almindeligt brug, og de bliver nok alligevel ikke siddende til en tur i svømmehallen, så der skal måske noget andet til. Men der går også rygter om, at der skulle være nye AirPods på vej, så måske kan jeg være helt vandtæt i 2020!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.