For nyligt kunne man læse om Terese og Nanna, der sender hinanden 90-100 beskeder om dagen. Selvom det skulle være højt sat, er virkeligheden, at vi får en hel del beskeder på DnD01
mobilen i løbet af en dag, og det kan være med til at ødelægge vores koncentration, og undersøgelser peger på, at mange synes det er forstyrrende.

Instagram, Facebook, Snapchat, gammeldags SMS osv. osv. ryster i lommen, hver gang der sker noget nyt, og det er mange forstyrrelser i løbet af en dag, hvis vi hver gang skal have telefonen op og se, hvem der nu har fundet en sjov video af en kat, der spiller covernumre på guitar.

DnD03

Det kan være forstyrrende for omgivelserne, hvis ens telefon bipper på de forkerte tidspunkter, og det kan være svært at lade være med at kigge, når telefonen dinger, tweeter eller blipper, og det er for så vidt ganske naturligt.

Jeg husker ikke altid at slå “Forstyr ikke” til manuelt, men der er heldigvis en løsning, som med iOS7 er indbygget i telefonens system.

DnD04

Forstyr ikke” gør præcis, hvad navnet antyder: Den slår alle forstyrrelser fra. Man får stadig sine beskeder og notifikationer, men telefonen modtager dem uden at lave lyde, brumme eller lyse op. Så kan man checke sine beskeder og lign., når det passer én selv i stedet for, at de kommer ubelejligt, for alle notifikationer bliver vist på låseskærmen, som de plejer.

Man kan lave en planlagt ‘stilletid’ på telefonen, så man ikke glemmer at slå det til, når man møder på arbejde eller i skole.

DnD02

Hvis man er nervøs for, at ens bedste ven ikke kan få fat i én, hvis der sker noget uventet, kan man indstille “Forstyr ikke” til at tillade opkald fra visse personer eller ens favoritliste. Man kan også slå “Gentagede opkald” til, så telefonen vil give lyd, hvis det samme nummer prøver at ringe mere end én gang inden for tre minutter.

Hvis man tager notater på en Mac, kan man slå den
sammefunktiontil på ns computer, mens man er i skole eller på arbejde. Klik på“Notifikationer” og rul opad.DnD05

Så vidt jeg kan se, er det også muligt at slå til, selvom man har en Android-telefon.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.